Något att lägga rabarber på

Maj måste vara den mest hektiska månaden på Uppbrink. Det bara yr nykläckta kycklingar och små basilikaplantor i trädgården.

Igår hann jag i alla fall ta vara på åtminstone en tjugofemtedel av all rabarber som växer som ogräs här. Två kilo la jag rabarber på. Det var ungefär tio stjälkar. Sedan blandade jag dessa med ett kilo syltsocker och en stor bit ingefära á 18 cm. Detta fick koka i 20 minuter och sen var den klar – en favorit i repris – min goda rabarber-ingefära-marmelad!

På kvällen satte jag brödmaskinen på timer. Vi behövde ju något att lägga rabarbern på. Och i morse – bon appétit – nybakat bröd med nykokt marmelad!

Frukostlyx!

Jag försökte fota rabarbern så att man såg hur stor den var och bad Jack att posera som jämförelse, men han tog inte riktigt uppdraget på allvar tror jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *